Maak de dansketting lokaal mogelijk

Danspunt nodigt alle steden en gemeenten uit om deel te nemen aan de Dansketting op zaterdag 27 april 2019.

Er is geen beter moment voor de Dansketting om Vlaanderen te veroveren dan Dag van de Dans op zaterdag 27 april 2019. Dag van de Dans wordt het hoogtepunt waar de deelnemers naartoe leven tijdens een voortraject waarbij ze enkele keren samenkomen met professionele dansdocenten (geselecteerd uit o.a. het gezelschap Eastman van Sidi Larbi Cherkaoui en uit het Ballet Vlaanderen).

In de workshops ontmoeten alle dansers-in-spé elkaar op een ongedwongen manier. De docenten leren hen bewegen, durven, improviseren. Samen zetten de deelnemers een choreografie van de gerenommeerde Sidi Larbi Cherkaoui naar hun hand. Het eindresultaat wordt een reeks verrassende parades van dansers die in verschillende Vlaamse gemeenten tegelijkertijd door de straten trekt.

Om van de Dansketting een succes te maken, willen we een nauwe samenwerking aangaan met lokale stadsbesturen. Danspunt staat in voor de overkoepelende organisatie en communicatie, maar voor de lokale inbedding rekenen we op cultuurmedewerkers, individuen, amateurkunstenaars, liefhebbers, enthousiastelingen, muzikanten, organisatoren … Zet ook jouw gemeente in de kijker en doe mee!

Hoe kan je deelnemen?

Neem contact op met Jana Debruyne: jana@danspunt.be.